pühapäev, 20. jaanuar 2019

SOOLASED PIRUKAD


SINGI-JUUSTU LAHTINE PIRUKAS









Pärmitainas: 2 dl sooja vett
0.5 tl soola
25 g värsket pärmi või üks kuivpärmipakike
250-300 g nisujahu
2 sl õli
Kate: 400 g küüslaugu-tomatikastet
200 g ribadeks lõigatud suitsusinki
250 g Mozzarella ja
Emmentali juustu
227 g purk konservitud ananassitükke
MEIRA pitsamaitseainet või punet
musta pipart

Lahusta pärm käesoojas vees. Sega juurde sool ja osa jahust. Sõtku juurde ülejäänud jahu. Lisa õli sõtkumise lõpupoole. Tainas peab olema üsna pehme.
Kata tainakauss rätikuga ja lase tainas soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kummuta tainas jahuga ülepuistatud ahjuplaadile ning lükka käte abil laiali.
Määri tomatikaste ühtlase kihina pärmitainaplaadile. Puista peale singiribad ja riivitud juust. Maitsesta pipraga. Nõruta ananassitükid ja laota tükid pitsale.
Küpseta 225-kraadise ahju alumisel siinil umbes 15 minutit


 maitseb nagu kodus valmistatud
pitsa võib lisada enda sooovi järgi lisandeid.






 RÕSTITUD SIBULA-JUUSTU RULL



 Pärmitaignal täidetud rõstsibula ja juustuga.Kiirelt valmiv
ja maitsev kõhutäis .Välimus natuke konarlik.



















 SEENE PIRUKAS


Pärmitaigna põhjal seene pirukas.

















 TUMEDAST NISUJAHUST  PORGANDI SINGI  PIRUKAS




















 SIBULA PIRUKAS


Sega pehme või, riivjuust, kohvikoor ja jahu ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Haki sibul ja kuumuta võis kuldseks. Sega omavahel riivjuust, munad, kohvikoor ja maitseained. Kata tainas sibulaseguga ja vala üle juustu-kooreseguga. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit.
100 g või
50 g riivjuust
0.5 dl kohvikoor
2.5 dl jahu
TÄIDIS
2 sl või
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.5 tl Tüümian
0.5 tl Must pipar
1.5 tl sool
3 dl riivjuust
2 dl kohvikoor
3 tk muna
5 tk Sibul


PUNAE PEEDI PIRUKAS

Põhi:
•    200 g nisujahu
•    150 g võid
•    1 munakollane
•    1 sl külma vett
Täidis:
•    500 g keedetud peeti
•    2 dl kohvikoort
•    2 muna
•    soola, musta pipart
•    150 g sinihallitusjuustu
Sega toasoe või ja jahu ühtlaseks puruks, lisa munakollane ja vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele, toesta servad fooliumiga ning küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda foolium.
Täidise jaoks klopi munad kergelt lahti, maitsesta soola ja pipraga, lisa koor, riivitud peet ja murendatud sinihallitusjuust. Kalla segu eelküpsetatud pirukapõhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.



VIINERIPIRUKAD





Laste lemmikud  pärmitaignas viiner
juurde õhuke marineeritud kurgi viil
või määrida taignale veidi ketsupit.
Laste lemmikud.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar