JUUSTU-SINGI KRINGEL
Tainas:
25g pärmi
2 sl suhkrut
1 tl soola
2,5 dl piima
u 500 g jahu
100 g toasooja võid
Täidis:
200 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)
150 g sinki
4 sl peeneks hakitud tilli
200 g riivitud juustu
200 g sulatatud juustu (soovitavalt maitserohelisega)
150 g sinki
4 sl peeneks hakitud tilli
200 g riivitud juustu
1
lahtiklopitid muna (peale määrimiseks)
Hõõru pärm, suhkru ja
soolaga ühtlaseks. Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi) ning vala see segades
pärmile. Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või. Sõtku seni, kuni
tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Lase tainal soojas rätiku all kerkida
u 30 minutit.
Kerkinud tainas pane
jahusele lauale ning sõtku kergelt lahti. Seejärel rulli piklikuks tükiks.
Määri peale sulatatud juust. Haki sink väikesteks tükkideks ning laota see
sulatatud juustule. Lisa ka hakitud till ja 150 g riivitud juustu. Rulli
tainast pikemast servast kokku, seejärel lõika rull pikuti pooleks ning põimi
küpsetis kokku, ettevaatlikult rulle üksteisest üle tõstes. Tõsta seejärel rull
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase sel rätiku alla kerkida ca 15
minutit. Seejärel pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi
juures 25-30 minutit. 5 minutit enne küpsetamise lõppu raputa peale
järeleljäänud 50 g riivitud juustu. Peale küpsemist piserda üle kergelt veega.
SINGI-JUUSTU STRITSEL
Stritsli valmitan nagu kringli
ainult vormimist harjutan
erievaid.Täidistesse võib lisada
oma maitse järgi näiteks maitserohelit.
SPINATI-FETA JUUSTU STRITSEL
Täidise valmistasin spinat maitsestada
küüslauguga veidi soola ja feta juust.
ROOTSI KRINGEL
2 muna
2 dl leiget piima
600 g nisujahu
100 g võid
näputäis soola
Täidis: 100 g pehmet võid
2 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl kakaopulbrit
Vaap: 100 g võid
2 tl kakaopulbrit
2 dl suhkrut või tuhksuhkrut
1-2 sl sooja piima või vett
almista tainas. Lahusta pärm käesoojas piimas. Klopi juurde munad, lisa jahu ja siis jahtunud sulavõi. Sõtku, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi kerkima.
Valmista täidis. Pane tükeldatud või, suhkur, kakao ja kaneel väikesesse potti. Kuumuta segades, kuni kõik komponendid on sulanud. Lase jahtuda.
Võta tainas külmkapist välja, kummuta kergelt jahusele lauale. Rulli ristkülikuks, määri peale täidis. Keera tihedasti rulli pikemast küljest, siis lõika pikuti pooleks. Põimi nüüd kringliks, nii et "lahtilõigatud" pooled jääksid peale.
Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni kringel on küps.
Võõba jaoks sega kõik ained väikeses potis omavahel, lase veidi jahtuda, siis kalla veidi jahtunud kringlile.
ja veidi rohkem lastele mõeldes glasuuri rohkem
nonparelle kaunistuseks.
MANDLI-KARAMELLI STRITSEL
400 g | Nisujahu | |
2.5 dl | Piim | |
25 g | Pärm | |
2 sl | Suhkur | |
1 tl | Sool | |
1 sl | Pehme või |
Täidiseks või 70 g
suhkur 45 g
kakao 10g
karamell 120 g
mandlilaastud 30 g
väga maitsev suus sulav magusa sõbra amps.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar